Wandelen

Voor de wandelliefhebbers onder ons, is All Sports Hotel Barcarala de ideale uitvalbasis voor schitterende wandelpaden langs de kust van de Costa Brava. Al wandelend over het kustpad van de Camino de Ronda ontdek je een andere kant van dit gedeelte van de kust. Vroeger werd deze Costa Brava route door smokkelaars gebruikt. Nu biedt ze steeds weer nieuwe vergezichten op idyllische rotsenbaaitjes en vissersdorpjes.

Het kustpad Camino de Ronda werd vroeger door smokkelaars gebruikt, die hun contrabande in kreken aan land brachten. Langs een reeks van rotsenbaaitjes kom je in vissershaventjes zoals dat van Palamos, langs middeleeuwse kerken, straatjes en stadswallen en langs een botanische tuin. 

Wandelen langs de Costa Brava

Dit gebied ligt iets ten noorden van het drukste gedeelte van de Costa Brava met badplaatsen als Tossa en Lloret de Mar. Waar echter de kust het meest woest is, waar rotsen idyllische kleine baaitjes omsluiten, hebben de meeste plaatsjes hun oude karakter redelijk weten te behouden, al worden hier ook hoge hotels gebouwd. Het mooiste gedeelte van de Costa Brava ligt hier. 

De wandelingen aan de Costa Brava variëren van 8 tot 14 km en voeren langs een rotsachtige kust met geringe hoogteverschillen (tot ca. 200m). Het pad voert hier en daar over rotsen en een enkele keer over het strand. De langste wandeling is 16 km, maar je kunt ook een kortere wandeling van 9 km maken. Door de geringe lengte van de etappes wordt deze zwaarte gewaardeerd met 1 ster (in een scala van 1 tot 5). Het hotel heeft een mooi arrangement samengesteld. 

Voorbeeld route

  1. Start in S’Agaró.
  2. Wandeling over de Camino de Ronda langs de kust met enige pittoreske baaitjes naar Palamós / La Fosca (14 km, 4u30)
  3. Wandeling van La Fosca langs de ruïnes van Sant Esteve naar Calella de Palafrugell (8 km, 2u30). Onderweg of ’s middags kunt u de botanische tuin van Cap Roig bezoeken. 
  4. Wandeling van Calella via de oude stad Palafrugell in het binnenland naar Llafranc. (Diverse varianten 3, 12 of 16 km)
  5. Wandeling van Llafranc via de hermitage van Sant Sebastia en de gemoedelijke badplaats Tamariu naar het fraaie oude plaatsje Begur (12 km, 4u)
  6. Rondwandeling vanuit Begur, naar de kust bij Punta de la Creu (9 - 14 km) of naar het vestingstadje Pals (12 of 16 km, 5u).