Wielrennen

Trainingskampen clubs/verenigingen

Van der Valk Hotel Barcarola is de ideale uitvalsbasis om aan uw trainingsprogramma te werken. Vanuit het hotel kunt u snel de omgeving in, welke wordt gekenmerkt door pittoreske dorpjes, rotspartijen en schitterende fietsroutes in een bosrijk en heuvelachtig landschap.

Het perfecte asfalt slingert zich langs de diverse baaien en dwars door het enerverende heuvellandschap. Ontdek de adembenemende routes die allemaal in de buurt van Hotel Barcarola liggen.

Na een inspannende dag fietsen kunt u hieerlijk tot rust komen in ons hotel, genietend van de gastronische hospitality die wij u bieden. Voor fietsclubs en trainingsgroepen bieden we speciale winterarrangementen aan.

Waarom de Costa Brava?

Lance Armstrong was één van de eersten die Girona als een aantrekkelijke plek voor het wielrennen ontdekt had. De inmiddels niet al te populaire ex-wielrenner besloot in het oude centrum van Girona een huisje te kopen en van daaruit elk jaar zijn Tour de France voor te bereiden. Sindsdien hebben steeds meer profwielrenners hun tweede huis gekocht in de omgeving van Girona. Het is nu zelfs zo populair geworden dat er al 65 professionele wielrenners wonen, waaronder veel Amerikanen, Engelsen en Nederlanders. Daardoor zie je er nu regelmatig groepen trainen van verschillende (prof)ploegen zoals Sky, Blanco en Garmin, met renners als Leipheimer, Robert Gesink, Dennis van Winden, Christian van de Velde, David Millar.
Ook onze eigen Marianne Vos met haar team Hotel Barcarola als 'second home' opgenomen. De renners van Jumbo Visma vinden ook dat de omgeving perfecte trainingensmogelijkheden biedt.


Goedkope en snelle reis
Met RyanAir vlieg je goedkoop vanuit Eindhoven rechtstreeks naar Girona en met een busje kun je eventueel de fietsen vervoeren, het is 1400 km vanuit Nederland (Utrecht). Ook Transavia vliegt regelmatig naar Girona vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Girona (of Gerona) is een klein half uurtje van het hotel. De luchthaven van Barcelona ligt op ongeveer 5 kwartier rijden. Op Barcelona vliegt, buiten KLM natuurlijk, ook Vueling; zij bieden ook goedkopere vluchten aan.

Ideaal klimaat
Weinig regen, zon, warm, maar ook weer niet extreem veel temperatuursverschil met Nederland, zoals in Zuid-Spanje waar je lichaam eerst moet wennen aan het verschil. Je hebt gebieden waar vaak wind staat en gebieden waar weinig wind staat.

Ideaal trainingsgebied
Goed geasfalteerde wegen, weinig verkeer en alle soorten landschappen dicht bij elkaar: vlak, glooiende kustwegen, heuvels, bergen en hooggebergte. En dat wat de omgeving van s'Agaro echt onderscheidt van andere Spaanse gebieden: veel mooie weggetjes en dus veel routes; je kunt hier twee weken lang elke dag een compleet andere route rijden.

https://www.facebook.com/TUINederland/videos/10155855811105719/

Cyclosportiefs / Wedstrijden
In Catalonië heb je bijna elk weekend zowel een Cyclosportief, als een wielerwedstrijd (voor alle categorieën).

Fietsverhuur

Hotel Barcarola regelt van alles op het fietsgebied. Je kan het beste van het beste materiaal huren, maar ook voor een goede racefiets gaan, al naar gelang je budget. Geef het hotel je lengtemaat door en of je wel of geen klikkers wil op je trappers.

Als je je eigen fiets mee wilt nemen, kan dat natuurlijk ook. In Nederland kan je fietskoffers huren voor een paar tientjes. Let op je moet wel extra bagage inchecken, wat ook weer een paar tientjes kost en je fiets gaat helemaal uit elkaar, wat nogal wat tijd kost.

Als je besluit een fiets te huren, neem dan je eigen eigen schoenen en trappers mee.